Alte știri

Angela Merkel vrea ca Germania să iasă din izolarea COVID-19 în trei etape

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cancelarul german Angela Merkel vrea o ieșire din izolarea impusă din cauza COVID-19 în mod treptat, pe măsură ce numărul testelor de depistare crește, a anunțat ea îmtr-o reuniune a partidului său, Uniunea Creștin Democrată (CDU), informează News.ro

Potrivit sursei citate, Merkel vrea o ieșire din izolare în trei etape – începând cu ridicarea restricțiilor contactelor între persoane, urmată de o redeschidere a instituțiilor școlare și profesionale, iar activitățile sportive urmează să fie permise din nou, iar restaurantele și activitatea culturală pot fi reluate, potrivit acestor surse.

Angela Merkel a declarat în această reuniune că este important ca măsuri în vederea ridicării restricțiilor să nu antreneze noi reversuri și să cauzeze o nouă răspândire a variantelor noului coronavirus.

Germania a prelungit restricțiile impuse în vederea unei opriri a răspândiri noului coronavirus până la 7 martie.

Școlile primare și creșele au început îsnă să fie redeschise – începând de luni – în zece landuri, iar saloane de coafură urmeză să fie redeschise săptămânile viitoare.

Numărul contaminărilor a stagnat în ultima săptămână, iar nivelul incidenței oscilează în jur de 60 de cazuri la 100 000.

Germania a anunțat că înregistra luni 4 369 de contaminări și 62 de morți din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore.

Ministrul german al Sănătății Jens Spahn a anunțat în cadrul acestei reuniuni că vrea să înceapă să permită cabinetelor medicilor să vaccineze populația după ce vor fi livrate între trei și cinci milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 săptămânal.

Probleme în poducția și livrarea vaccinurilor au limitat desfășurarea vaccinurilor în Germania.

Peste 3,3 milioane de persoane au fost vaccinate, până duminică, cu cel puțin o doză de vaccin împotriva covid-19, reprezentând 4% din populație.

Citește și: Cazul bizar al angajaților unei companii aeriene care și-au falsificat moartea pentru bani, dar au continuat să meargă la muncă

loading...

Comments are closed.