Alte știri

ANI a inițiat controlul averilor unui deputat din Fracțiunea PPDA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat controlul averilor deputatului din Platform DA Iurie Reniță. Despre aceasta a anunțat socialistul Vlad Batrîncea. Verificările au fost începute după ce Batrîncea a depus o sesizare la ANI. Purtătoarea de cuvânt a ANI, Maria Dastic, a confirmat informația, scrie tv8.md

Într-o conferință de presă, Vlad Batrîncea a anunțat că a fost înștiințat de către ANI că a început verificarea averilor colegului său de Parlament.

„Aici este răspunsul ANI la interpelarea mea în care se indică că s-a inițiat controlul averii și intereselor personale ale domnului Reniță”, a anunțat deputatul socialist.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a ANI, inițierea controlului nu denotă faptul că există vreo încălcare. Controlul poate fi încetat, dacă nu se acumulează informații despre pretinsa încălcare.

Vlad Batrîncea a solicitat ca autoritățile să verifice averea deputatului Platformei DA, Iurie Reniță, după ce potrivit lui, în urma unei analize comparative, a constat că pe parcursul anului 2018 Iurie Reniță nu a realizat niciun venit sub formă de plăți salariale, îndemnizații și dividende.

loading...

Comments are closed.