Actualitate

ANI va cere confiscarea averii nejustificate a unui controlor de stat din cadrul Consiliului Concurenței

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în privința lui Alexei Musteață,  fost controlor de stat în cadrul Consiliului Concurenței care a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul oficial al ANI.

Mai exact, în anul 2019, acesta împreună cu familia sa au intrat în posesia unui apartament, care a costat puțin peste 716 mii de lei. În cadrul controlului averii, inițiat în baza unei sesizări, inspectorul integritate a analizat plățile efectuate de către familia acestuia și a depistat o diferență substanțială în sumă de 556 mii de lei. Din materialul probatoriu acumulat, inspectorul de integritate a stabilit că subiectul și familia sa au dispus de mijloace financiare în sumă de doar 150 de mii de lei pentru achitarea apartamentului. Fiindu-i solicitat punctul de vedere, subiectul nu a reușit să justifice proveniența sumei de 556 mii de lei pentru achitarea totală a imobilului.

Suplimentar, în cadrul aceluiași control s-a stabilit că, în declarațiile de avere depuse în perioada 2015-2019, fostul controlor de stat nu a declarat o altă sumă de peste 106 mii de lei, fapt ce denotă o bănuială rezonabilă de admitere a infracțiunii de fals în declarații. Pe această cauză, inspectorul de integritate a sesizat deja Procuratura Generală.

Totodată, ANI va declanșa și procedura de confiscare a averii nejustificate în mărime de jumătate de milion de lei.

loading...

Comments are closed.