ANRE acuză consumatorii de criza carburanților la unele stații PECO

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă în ultimele zile o cerere sporită de produse petroliere din partea consumatorilor, în special la motorină.

Agenția anunță consumatorii că există suficiente stocuri de carburanți la nivel național.

Despre aceasta se menționează într-un comunicat de presă al ANRE. Totodată, reprezentanții ANRE susțin că la unele stații PECO au fost epuizate stocurile de carburanți din cauza suprasolicitării din partea consumatorilor.

Pe fundalul creșterii prețurilor la nivel internațional și, în consecință, a celor stabilite de către ANRE, tot mai mulți consumatori procură produse petroliere în scopul atenuării efectelor viitoarelor majorări pentru bugetul personal. Acest fenomen are drept consecință suprasolicitarea lanțurilor logistice, care în ultimele 2 săptămâni și așa au fost influențate negativ de situația de criză din Ucraina. Drept urmare a cererii excesive de motorină din partea consumatorilor, la unele benzinării într-un timp record s-au epuizat stocurile deținute.
În acest context, ANRE reiterează mesajul său anterior prin care comunică despre suficiența stocurilor de carburanți la nivel național, astfel încât să acopere cererea pe piață, iar întreruperea livrărilor de produse la unele benzinării comportă un caracter izolat și nu prezintă caracteristici de risc sistemic, fiind generate de elementele de panică din partea unor consumatori“, se arată în comunicatul ANRE.

Total
0
Shares
Total
0
Share