Economic

ANRE plătește 7 milioane de lei pentru chirie unui presupus membru al grupării criminale a lui Grigore Caramalac

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică achită anual câte 7 milioane de lei pentru chiria imobilului luxos în care își are sediul. Lunar reglementatorul achită câte 600 mii de lei, informează Bani.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

ANRE și-a desfășurat activitatea timp de două decenii într-o clădire din strada Columna 90, care aparținea companiei petroliere „Tirex Petrol”, dar care, ulterior, a fost cumpărată de firma „A-STAR IMMO”.

Astfel, la începutul anului 2020, ANRE s-a mutat într-un bloc nou, construit pe strada Pușkin 52/A. Potrivit actelor cadastrale consultate de ZdG, instituția a semnat contractul de locațiune la 31 decembrie 2019, la 14 zile distanță de la emiterea actului de recepție cu privire la finalizarea lucrărilor de construcție a clădirii, care datează din 17 decembrie 2019. Contractul a fost semnat pe un termen de 5 ani, până în anul 2025.

Clădirea aparține soților Aliona și Andrei Golban, care este președintele Federației de Judo din Republica Moldova. În 2016, Golban a fost reținut de organele de urmărire penală, fiind suspectat că, împreună cu un sportiv de performanță și un fost polițist, ar fi extorcat prin șantaj 13 milioane de ruble rusești de la un moldovean care activa în Federația Rusă. Atunci, Inspectoratul General al Poliției preciza că Andrei Golban și complicii săi erau membri ai grupării criminale, condusă de interlopul Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”.

Pentru anul curent, ANRE a aprobat atât venituri cât și cheltuieli în sumă de circa 97 de milioane de lei, iar mărimea plăților regulatorii a rămas neschimbată, fiind similară cu cea din 2021. Iar toți bani merg, în mare parte, pentru remunerarea celor 168 de angajați.

 

loading...

Comments are closed.