Alte știri

ANRE se supune deciziei Judecătoriei Buiucani! Majorarea prețurilor la carburanți a fost anulată

Pinterest LinkedIn Tumblr

ANRE-ul face înca un pas înapoi în fața autorităților. Decizia de ieri de a majora prețurile la benzină și motorină a fost suspendată aseară de Judecatoria Buiucani. Instanța a examinat solicitarea Ministerului Economiei și a admis recursul.

Astfel, prețurile la carburanți revin la tarifele de până acum, iar scumpirea de 34 de bani pentru un litru de benzină și de 32 de bani pentru unul de motorină anunțată ieri, nu mai este valabilă.

În scopul executării Încheierii Judecătoriei Chișinău din 12.06.2018 prin care s-a dispus măsura asiguratorie judiciară, aplicată prin suspendarea executării Ordinului nr. 61-a din 12.06.2018, în conformitate cu art. 178 al Codului de procedură civilă, potrivit căruia încheierea judecătorească de asigurare a acțiunii se execută imediat, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică  informează că, începând cu data de 13.06.2018 ora 15:01 prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale vor constitui 19.15 lei/litru pentru benzina Premium A-95 și de 17.09 lei/litru  pentru motorină”, se conține într-un comunicat al ANRE.

loading...

Comments are closed.