ANRE va decide în august scumpirea tarifelor la energia electrică, noile tarife ar putea crește cu 10%

La începutul lunii august vom afla cu cât se va scumpi energia electrică. Anunţul a fost făcut de Veaceslav Untilă, directorul general al Consiliului de administraţie al ANRE. El a precizat că instituţia analizează solicitările furnizorilor de energie electrică, iar în data de 9 august va veni cu o decizie finală. Untilă a dat asigurări că tarifele nu vor creşte mai mult de 10 la sută, transmite Publika.md. 

“Noi cred că examinăm propunerile azi, mâine şi vineri le publicăm şi noi pe site-ul nostru. O să găsiţi o diferenţă între preţurile propuse de furnizor de energia electrică pentru consumatorii finali şi care este poziţia ANRE faţă de aceste preţuri. Noi credem că nu vor depăşi sau vor reveni la preţurile din anul 2018”, a menţionat Untilă.
 
Anul trecut, la iniţiativa fostului premier Pavel Filip, ANRE a redus tarifele la curentul electric. Astfel, preţul pentru un kilowatt-oră s-a micşorat de la 1 leu şi 99 de bani, la 1 leu şi 79 de bani, pentru clienţii Gas Natural Fenosa, iar pentru consumatorii din nordul ţării, preţul pentru un kilowatt-oră a scăzut de la 2 lei și 12 bani la 1 leu și 91 de bani.
La rândul său, noul ministru al Economiei, Vadim Brânzan, afirmă că vina pentru majorare o poartă fosta guvernare. “Atunci când trebuia de luat măsuri în trecut, mă refer la anul 2018 şi anii precedenţi, se micșorau tarifele, atunci când nu trebuiau să fie micșorate”, a spus ministrul Economiei, Vadim Brînzan.
 
În ultima perioadă, reprezentanţii blocului ACUM vorbesc tot mai des despre majorarea tarifelor la curentul electric, dar şi pentru alte servicii comunale, deşi când erau în opoziție Maia Sandu și Năstase solicitau reducerea tarifelor.
Total
0
Shares
Total
0
Share