ANRE va examina aplicarea sancțiunii financiare în privința Moldovatransgaz pentru nerespectarea unor obligații legale

Astăzi, 08 septembrie 2023, a avut loc ședința ordinară a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în cadrul căreia urma să fie examinat subiectul privind aplicarea sancțiunii financiare în privința SRL „Moldovatransgaz”, pentru nerespectarea obligațiilor legale aferente asigurării independenței sale în raport cu întreprinderea de gaze naturale integrată pe verticală – condiție obligatorie conform Pachetului Energetic III.

La ședința de examinare urma să fie audiat administratorul companiei, care a fost invitat conform procedurii legale. Însă, prin scrisoarea din data de 07.09.2023, SRL „Moldovatransgaz” a solicitat Agenției amânarea examinării dosarului din motivul că directorul companiei se află în concediu medical.

În scopul garantării dreptului întreprinderii la participare efectivă la procedura de aplicare a sancțiunii financiare conform art. 20 din Legea nr. 174/2017 cu privire la energetică, ședința de examinare a subiectului respectiv a fost stabilită pentru data de 15 septembrie 2023.

Total
0
Shares
Total
0
Share