Alte știri

ANSA continuă inspecțiile la piețele agroalimentare pentru a evalua respectarea măsurilor anti-COVID impuse de CNESP

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru a evalua îndeplinirea măsurilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică și respectarea acțiunilor anti-COVID, inspectorii Agenției Naționale (ANSA) au întreprins câteva controale inopinate la piețele agroalimentare, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Oleg Lișcenco, directorul general adjunct ANSA, împreună cu Ion Toma, șeful adjunct DTSA Chișinău, au efectuat mai multe vizite la piețele agroalimentare din raza municipiului Chișinău.

Reprezentanții ANSA au identificat mai multe neconformități la toate piețele agroalimentare. „Am remarcat că atât vizitatorii piețelor, cât și comercianții poartă necorespunzător echipamentul de protecție. Toți trebuie să poarte mănuși, iar masca trebuie să acopere complet nasul și gura. La fel, s-a remarcat și nerespectarea distanței sociale reglementate„, a menționat Oleg Liscenco.

Potrivit lui, operatorii economici amplasați pe teritoriul piețelor agoalimentare dispun de cunoștințe incomplete referitor la  măsurile  de prevenire și combatere a infecției COVID-19. La indicația inspectorilor, aceasta neconformitate va fi rapid remediată prin implicarea administrației piețelor și comunicarea listei de responsabilități delegate agenților economici pentru aplicarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19.

Ion Toma, șeful adjunct DTSA Chișinău a remarcat și înbunătățiri la nivel de organizare a activităților pe teritoriul piețelor agroalimentare. ”Este bine reglementat accesul transportului pe teritoriul pieței, precum și amplasarea mijloacelor de dezinfecție în locuri vizibile și în cantități suficiente pentru vizitatori. Remarcăm, de asemenea, aplicarea periodică a măsurilor de dezinfecție a spațiilor comerciale. Un detaliu foarte important este aranjarea geamurilor de protecție și delimitarea spațiului de comunicare dintre vânzători și vizitatori”, a mai spus Ion Toma.

Potrivit șefului adjunct STSA Chișinău, nu toți operatorii economici care activează pe teritoriul pieților cunosc instrucțiunile de protecție împotriva pandemiei și nu petrec termometria angajaților și evidența lor de sănătate. La fel, s-au depistat probleme la capitolul termometrie la intrarea în piețe. De aceea, ANSA va continua să inspecteze piețele agroalimentare și magazinele pentru a responsabiliza atât consumatorii, cât și operatorii economici.

Citește și: Șeful ANSA a efectuat o inspecție la Piața Centrală. Ce neconformități au fost depistate

loading...

Comments are closed.