Social

ANSA va intensifica controalele în unităţile alimentare cu risc sporit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Subdiviziunile teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) vor intensifica, din 12 iulie şi până pe 15 septembrie, controalele oficiale în unităţile din domeniul alimentar cu risc sporit. Un ordin în acest sens a fost semnat astăzi de Gheorghe Gaberi, directorul general ANSA, transmite MOLDPRES.

Conform documentului, în mod special vor fi controlate unitățile de comerț ambulant (tarabe, tonete și alte puncte mobile de vânzare), unităţi de alimentaţie publică (fast-food, catering ş.a.). Totodată, în vederea respectării legislaţiei şi reglementărilor de siguranță a alimentelor de sezon cu risc sporit vor fi verificate punctele de comercializare cu apă potabilă, gheață, cvas, băuturi carbogazoase pe baze de arome și îndulcitori, înghețată, produse de patiserie și panificație ușor perisabile etc.

Decizia conducerii ANSA a fost determinată de faptul că, în ultima perioadă, inspectorii instituţiei au constatat cazuri de încălcare a legislației în domeniul comerțului ambulant cu produse alimentare. De asemenea, s-a ţinut cont şi de petițiile parvenite la Agenție.

În caz de suspiciuni rezonabile, în cadrul prevederilor programelor naționale de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței alimentelor, inspectorii vor recepționa şi examina probe de control ale produselor alimentare expuse comercializării în aceste unități de comerț”, au precizat surse de la ANSA.

În luna aprilie, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a pus în aplicare două instrumente noi pentru protecţia consumatorilor – depunerea petiţiilor prin intermediul reţelei Viber şi instalarea în unităţile comerciale a unor boxe, unde, de asemenea, cetăţenii pot depune plângerile cu privire la produse sau servicii neconforme. Astfel, pe lângă modalităţile tradiţionale cum ar fi linia fierbinte, cărţile de reclamaţii etc. au apărut boxe pe care este aplicată toată informaţia cu privire la activitatea ANSA, instalate în toate localităţile din ţară, precum şi linia de Viber, cu numărul 067675544.

loading...

Comments are closed.