Alte știri

ANTA a verificat operatorii de transport rutier care efectuau curse de repatriere neautorizate. Doi conducători auto au fost amendați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția Națională Transport Auto s-a autosesizat pe marginea incomodităților create conaționalilor noștri, în cadrul efectuării de către unii operatori de transport rutier autohtoni și din Republica Cehă, a curselor de repatriere pe linia Paris – Chișinău, neautorizate de către Comisia pentru Situații Excepționale.

Astfel, conform prevederilor Dispozițiilor nr.6 din 26.03.2020 și nr.17 din 13.04.2020 ale Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, inspectorii Agenției au verificat operațiunile de transport rutier de persoane efectuate de către operatorii de transport S.R.L. „EDNATERIC-TRANS” și S.R.L. „TRANSERIC TUR”, care în dimineața zilei din 29 aprilie 2020 efectuau îmbarcarea persoanelor în zona adiacentă a punctului de trecere a frontierei de stat Leușeni – Albița.  

Ca urmare a verificărilor efectuate în comun cu reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare, 2 conducători auto, reprezentanți ai companiilor de transport S.R.L. „EDNATERIC-TRANS” și S.R.L. „TRANSERIC TUR”, au fost sancționați în baza art. 197 alin. (2) al Codului Contravențional, pentru efectuarea transportului ilicit de persoane în trafic național, fiind aplicate amenzi de 250 și 300 u.c., cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe un termen de 6 luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare. 

ANTA avertizează repetat operatorii de transport rutier că efectuarea transportului rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi, fără autorizarea Comisiei pentru Situații Excepționale, va fi sancționată cu suspendarea înregistrării până la trei luni sau radierea din Registrul operatorilor de transport rutier.

Citește și: ULTIMA ORĂ! Un pacient infectat cu COVID-19 a fugit din Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”

loading...

Comments are closed.