ANTA atenționează: Transportul ocazional cu autobuze de peste 9 locuri este interzis în Lituania

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a atras astăzi atenția operatorilor de transport rutier asupra unor modificări legislative adoptate recent în Republica Lituania, care vizează transportul rutier internațional de persoane prin servicii ocazionale.

Conform noilor reglementări, începând cu data de 1 martie 2024, este interzisă pe teritoriul Lituaniei efectuarea transportului rutier de persoane pe rute internaționale cu autobuze care au mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv locul conducătorului auto) fără a deține o autorizație specială pentru transportul de persoane prin servicii ocazionale.

ANTA a precizat că a contactat deja autoritățile lituaniene pentru a solicita clarificări suplimentare cu privire la această interdicție și pentru a identifica soluții care să permită operatorilor de transport din Moldova să continue să ofere servicii călătorilor.

„Referitor la evoluția subiectului, vom reveni cu informații suplimentare pentru a aduce la cunoștință operatorilor de transport și opiniei publice decizia finală a autorităților competente ale Republicii Lituania”, a declarat ANTA.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share