Social

ANTA: Mai mulți șoferi au fost amendați, pentru încălcarea regulilor de transportare a pasagerilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

La sfârșitul săptămânii trecute, inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Inspectoratului Național de Patrulare (INP) și Serviciului Fiscal de Stat (SFS) au efectuat acțiuni ample de control a operatorilor de transport, care prestează servicii de transport pasageri contra cost, pe curse regulate. Urmare a verificărilor, doar în municipiul Chișinău, inspectorii ANTA au întocmit 11 procese-verbale cu privire la contravenție, iar inspectorii SFS – 13 procese-verbale.

Verificările operatorilor de transport au fost efectuate simultan, la ieșirile din mun. Chișinău, astfel fiind acoperite toate direcțiile de deplasare a unităților de transport supuse verificărilor.

„Acțiunile de control inițiate au scopul de a verifica corectitudinea prestării serviciilor de transport pasageri, precum și starea tehnică a unităților de transport. Totodată, în timpul verificărilor, inspectorii au îndemnat călătorii să-și revendice drepturile, inclusiv prin solicitarea tichetului de călătorie. Asemenea acțiuni vor fi efectuate sistematic”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru, prezent la efectuarea controalelor.

Acțiunile de control vin ca urmare a ședinței convocată, săptămâna trecută, de către ministrul Chiril Gaburici cu angajații ANTA, în cadrul căreia a cerut acestora să vină cu măsuri imediate, pentru soluționarea problemelor din transport.

loading...

Comments are closed.