Anul viitor, Parlamentul Republicii Moldova va găzdui Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei

Anul viitor, Parlamentul Republicii Moldova va găzdui Conferința Președinților Regionalei Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF). Acest lucru a fost discutat la cea de-a 35-a sesiune a Adunării Regionalei Europa, la care participă, în aceste zile, deputata Marcela Adam, membra delegației naționale la Adunarea Parlamentară a Francofoniei și secretar al Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Participanții la sesiunea au convenit că, Conferința Președinților Regionalei Europa se va desfășura, la Chișinău, în perioada 18-21 martie, anul viitor. „Organizarea, la Chișinău, a Conferinței Președinților Regionalei Europa ne va oferi o oportunitate suplimentară de a ne confirma solidaritatea și atașamentul nostru puternic față de tot ceea ce cuprinde Francofonia. Acest eveniment important ne va permite să consolidăm relațiile noastre de prietenie și cooperare” a menționat deputata Marcela Adam în discursul susținut în cadrul sesiunii.

În cadrul celei de-a 35 sesiuni a Adunării Regionalei Europa, care are loc în perioada 5-8 noiembrie, la Atena, Republica Elenă, au loc mai multe paneluri de discuții, în cadrul cărora sunt abordate subiecte de actualitate. Printre acestea se regăsesc consecințele războiului din Ucraina asupra Europei: criză sistemică, criză migrațională, criză energetică și economică; democrația în fața războiului: provocări, probleme și slăbiciuni. De asemenea, participanții la sesiune urmează să discute despre perspectivele în fața unei lumi fragmentate, precum și despre cum poate fi stabilită o guvernare globală mai policentrică sau uni-multipolară.

Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF) este alcătuită din parlamente și grupuri parlamentare, formate în secțiuni, care împărtășesc valorile francofoniei. Adunarea Regională Europeană este formată din douăsprezece secțiuni membre, cincisprezece secțiuni asociate și șase parlamente observatoare.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share