Economic

Anunț important pe piața valutară: Ce se va întâmpla cu euro și dolarul în Republica Moldova?!

Pinterest LinkedIn Tumblr
Moneda unică europeană se va deprecia mâine cu patru bani față de leul moldovenesc. Banca Națională a Moldovei (BNM) a stabilit un curs oficial pentru un euro de 19 lei și 45 de bani. Potrivit datelor BNM, dolarul american se va scumpi cu un ban. Valoarea acestuia va fi de 16 lei și 96 de bani.

Hrivna ucraineană își va păstra valoarea de 60 de bani, iar rubla rusească va rămâne la nivelul de 25 de bani. În schimb, leul românesc se va ieftini cu un ban, cotația lui oficială fiind de 4 lei și 16 bani.

Potrivit informației operative cu privire la evoluția social-economică a Republicii Moldova prezentată astăzi de Ministerul Economiei și Infrastructurii, leul moldovenesc continuă să se aprecieze față de dolar și euro. Astfel, de la începutul anului 2018, moneda națională a marcat o apreciere de 2,3% față de dolarul SUA în termeni nominali (de la 17,10 lei pentru 1 dolar american la 1 ianuarie 2018 până la 16,71 lei la sfârșitul lunii august curent). Față de euro, leul moldovenesc s-a apreciat cu 5,1%.

loading...

Comments are closed.