Alte știri

Anunțul Curții Constituționale cu privire la validarea mandatului Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Curtea Constituțională anunță că nu cunoaște, deocamdată, când se va putea pronunța cu privire la legalitatea alegerilor prezidențiale. Potrivit unui anunț al Înaltei Curți, motivul pentru amânarea examinării subiectului sus-menționat a servit faptul că instanțele de judecată nu au soluționat în mod definitiv toate contestațiile în materie electorală, transmite Telegraph.md

„Potrivit articolului 122 din Codul electoral, în termen de 10 zile de la primirea actelor de la Comisia Electorală Centrală, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor depuse conform procedurilor stabilite de legislaţie, Curtea Constituţională confirmă sau infirmă legalitatea alegerilor.

Având în vedere faptul că instanțele de judecată nu au soluționat în mod definitiv toate contestațiile în materie electorală, Curtea nu se poate pronunța, deocamdată, cu privire la legalitatea alegerilor. Pentru a afla data pronunțării, vă rugăm să urmăriți site-ul Curții Constituționale”, se menționează în anunțul CCM.

Traian Băsescu speră că Maia Sandu îi va acorda cetățenia moldovenească

loading...

Comments are closed.