Alte știri

Apartamentele din Chișinău devin tot mai scumpe

Pinterest LinkedIn Tumblr

Se scumpesc apartamentele în Capitală. Potrivit datelor agențiilor imobiliare, după o stagnare de trei luni, prețul mediu al unui metru pătrat de spațiu locativ pe piața secundară a crescut de la 520, în februarie, până la 526 de euro, în mai, iar pentru blocurile noi, de la 653 până la 658 de euro, scrie NTV Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Cele mai scumpe locuințe se află, tradițional, în sectorul Centru. Pentru un apartament cu două camere, prețul unui metru pătrat este, în medie, de 606 euro. Urmează sectorul Botanica, unde spațiul locativ costă 587 de euro pentru metrul pătrat, iar în sectoarele Râșcani și Ciocana – 556 de euro și, respectiv, 554 de euro. În sectorul Buiucani, prețul unui metru pătrat este de 543 de euro.

În cazul locuințelor noi, metrul pătrat s-a scumpit de la 653 de euro, în februarie, până la 658 de euro, în mai. Cele mai scumpe apartamente sunt, de asemenea, în sectorul Centru. Prețul mediu este de 905 euro pentru un metru pătrat. Urmează sectorul Râșcani, cu 755 de euro, sectorul Botanica, cu 677 de euro, și Buiucani, unde prețul spațiului locativ este de 655 de euro pentru un metru pătrat. Prețul locuințelor noi în sectorul Ciocana este de 592 de euro.

Oamenii spun că prețurile apartamentelor sunt extrem de mari, comparativ cu puterea salariilor.

În ianuarie-martie, în țara noastră au fost date în folosință 1.836 de locuințe, cu 825 mai mult, comparativ cu ianuarie-martie 2020.

loading...

Comments are closed.