Alte știri

Aprilie – luna cu cea mai multe decese înregistrate în Brazilia. Țara latino-americană a depășit 390 000 de morți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Brazilia a însumat duminică 1 305 noi decese din cauza infecției cu coronavirus, bilanțul total urcând la peste 390 000 de morți, asftel încât aprilie 2021 poate fi considerată luna cu cele mai multe victime de la raportarea, la 12 martie 2020, a primului deces de COVID-19 în această țară.

Gigantul latino-american, una dintre țările cele mai afectate de criza sanitară, a înregistrat în total 390 797 de decese asociate COVID-19, potrivit celui mai recent buletin difuzat duminică de Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore, Brazilia a confirmat și 32 572 noi contagieri, ridicând numărul total al cazurilor la 14 340 787, deși numărul ar putea fi mai mare deoarece în weekend personalul responsabil cu contorizarea datelor este mai redus, cifrele fiind reactualizate marți.

Brazilia se confruntă cu un al doilea val mai virulent și mai letal al pandemiei, mult mai grav decât primul, iar aprilie se prezintă deja ca luna cu cel mai mare număr de morți de la declanșarea pandemiei, cu 69 282 de victime înregistrate până în prezent, față de cele 66 573 de decese înregistrate în martie.

Deși pandemia avansează în ritm alert pe întregul teritoriu al țării, cifra medie a deceselor zilnice s-a redus în ultimele săptămâni și se situează la aproximativ  .000, astfel încât autoritățile consideră că țara ar fi putut atinge vârful curbei epidemiologice.

În pofida gravității situației, sute de locuitori din Rio de Janeiro au luat duminică cu asalt plajele, deși instalarea pe nisip este permisă doar în zilele de lucru.

Imagini cu aglomerări de persoane au fost înregistrate și la Sao Paulo unde autoritățile au flexibilizat sâmbătă o parte din restricțiile aflate în vigoare din 6 martie și au permis redeschiderea barurilor, restaurantelor, muzeelor și parcurilor, printre alte activități sociale.

Citește și: Un elveţian din trei a avut COVID-19, potrivit studiilor serologice. Datele oficiale indicau mai puține cazuri

loading...

Comments are closed.