Alte știri

Aproape 100 000 de persoane au traversat frontiera R. Moldova în ultima săptămână

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 28 septembrie – 4 octombrie 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 706 evenimente cu documentarea a 717 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova , după cum urmează:
– 46 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– șase cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 645 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
– nouă cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 183 consemne, dintre care șapte consemne pe Interpol și 176 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 56 de cetăţeni străini, dar și 57 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 576 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 458 100 și încasarea amenzilor de 226 150 lei.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 98 828 traversări, mai multe treceri fiind pe sensul de ieșire din țară – 52 766 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 30 984 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 54% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

loading...

Comments are closed.