Alte știri

Aproape 100 de persoane sunt date dispărute după prăbușirea blocului de 12 etaje din Miami

Pinterest LinkedIn Tumblr

Continuă căutările la Miami după groaznicul incident de joi, când un bloc de 12 etaje s-a prăbuşit. Cel puţin o persoană a fost găsită fără viaţă şi aproape 100 sunt încă date dispărute.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Președintele Joe Biden a declarat stare de urgență în zonă, astfel încât guvernul să poata furniza fonduri pentru reconstrucție.

Acesta este momentul în care o parte a clădirii, aflată într-un complex rezidenţial pe plaja din Miami, s-a făcut una cu pământul. Din cele 130 de apartamente, aproape jumătate au fost distruse complet.

Parcă ar fi explodat o bombă”.

Toată lumea ţipa şi se panica”.

Peste 80 de unităţi de pompieri şi echipe de salvare au fost mobilizate în această cursă contra cronometru de salvare a celor aflaţi sub dărămături. Salvatorii au reuşit să scoată în viaţă un băiat de 10 ani.

Am văzut un braț ieșind din mormanul de moloz, iar copilul țipa: “Poți să mă vezi?”. Îmi spunea întruna să nu-l părăsesc”.

Dar lupta lor continuă neîncetat pentru că şansele de supravieţuire a celor prinşi sub ruine scad de la o oră la alta.

Printre cei dispăruţi se află numeroşi cetăţeni din ţări din America Latină.

Debbie Wasserman Schultz, parlamentar de Florida: ”În această comunitate trăiesc multe familii israeliene, iar multe dintre ele au membri de familie internaționali care aşteaptă informații despre cei dragi. Și lucrăm, colaborăm cu autorităţile pentru ca ei să obțină rapid vizele şi să-i putem aduce pe aceşti membri de familie ai victimelor aici”.

Căutările ar putea dura cel puţin o săptămână, spun autorităţile, cu ajutorul câinilor de urmă antrenați special, dar si cu drone.

Se efectuau lucrări pe acoperiș

Iar în tot acest timp, rudele celor daţi dispăruţi aşteaptă cu disperare veşti despre cei dragi.

Femeie: “Am aflat că nepotul meu era aici cu soția și cei trei copii mici, de doi, șase și nouă. Aveau un apartament acolo. Nu ne pierdem nicio clipă speranța”.

Bărbat: ”Avem un apartament și câţiva prieteni de familie au ales chiar astăzi să rămână noaptea – dintre toate zilele, au ales-o pe cea mai proastă pentru a rămâne acolo – și s-a întâmplat asta. Încercau să scape de situația provocată de COVID în Argentina, care este într-adevăr complicată în acest moment”.

Clădirea prăbuşită face parte dintr-un complex rezidenţial construit în 1980. Aproximativ 55 de apartamente au fost afectate de acest incident.

Anchetatorii încă încearcă să afle motivul producerii tragediei. Potrivit autorităţilor locale, se efectuau lucrări de reparaţie la acoperiş, dar deocamdată nu se ştie sigur dacă acest lucru a contribuit la prăbuşire.

loading...

Comments are closed.