Ar fi pretins 9 mii euro de la doi ucraineni, în schimbul asigurării trecerii frontierei de stat

Un cetățean moldovean a fost reținut pentru 72 de ore, fiind bănuit într-un caz de organizare a migrației ilegale. Pentru serviciile sale, bărbatul ar fi pretins de la ucrainenii pe care-i aducea în Republica Moldova – 9 000 EUR.

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord în coordonare cu procurorii din Briceni au acționat conform unei informații operative, iar în rezultat au constatat activitatea infracțională a unui conațional care a organizat trecerea ilegală a frontierei de stat pentru doi bărbați ucraineni.

Conform acțiunilor speciale de investigații a fost stabilit că se acționa după o schemă bine punctată, unde bănuitul avea rolul de la preluarea și cazarea victimelor, până la transportarea cu scopul părăsirii ulterioare a teritoriului țării noastre printr-un punct de trecere.

În continuare, de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Total
0
Shares
Total
0
Share