Ar putea să apară înregistrări ale discuțiilor secrete purtate de Nantoi la Moscova pentru crearea alianței PSRM-ACUM?

 

Recent, controversatul politician Oazu Nantoi, a aderat, din nou, la un alt partid. Mai exact la data de 4 februarie 2020. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate al Maiei Sandu. În legătură cu acest fapt, opinia publică își pune mari întebări despre soarta politică a lui Nantoi.

Fiiind transfug prin mai multe partide, un mare promovator al traseismului politic, Oazu Nantoi se pare că a ajuns la un moment de cumpănă.  Carierea lui politică fiind la un pas de a fi compromisă și încheiată.

În situația în care cele două părți ale blocului ACUM sunt certate, unii experți consideră că o nouă “săritură” dîntr-un alt partid din partea parașutistului (politic) Oazu Nantoi nu este cea mai bună idee. Or, Nantoi a aderat la un partid de dreapta vădit pro-european, ceea ce nu se împacă cu funcția lui din primăvara anului 2019, de emisar în negocierile cu Kozak, pentru crearea unei coaliții.

Astfel că, unii formatori de opinie se întreabă, ce riscă Oazu Nantoi, proeuropeanul, de dreapta centrală, până la aia extremă, dacă înregistrările discuțiilor cu Kozak, care pe atunci reprezenta “Mâna Moscovei”, atât de criticată de deputatul în cauză, ar apărea, brusc, în spațiul public?

Concluzia comună este că dacă înregistrările negocierilor dintre Oazu Nantoi și Dmitri Kozak, alias “Mâna Moscovei”, ar fi făcute publice, asta ar fi sfârșitul tragic al carierei politice a lui Nantoi. Și PAS-ul i-ar fi ultima lui “parașută”,  cea nedeschisă.

Autor: Dan Vizitiu

Citește și: Constituționalist despre formațiunea Maiei Sandu: partid de eprubetă

Total
0
Shares
Total
0
Share