ARBI a CNA a emis ordonanțe de sechestru pe bunuri de circa 1,7 milioane de lei, săptămâna trecută

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru, în baza delegațiilor Serviciului Vamal, pe 3 bunuri, în valoare de circa 1,7 milioane de lei, săptămâna trecută.

Printre acestea se numără 2 încăperi locative și un mijloc de transport. În prezent, ARBI are în examinare 122 de delegații pe 89 de cauze penale în privința a 193 de subiecți. Săptămâna trecută, pe conturile trezoreriale ale ARBI a fost depus un milion de lei.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 9 expertize judiciare, dintre care 6 criminalistice, și 3 IT, în procedură fiind alte 72 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au propus pentru transmitere în judecată 2 cauze penale și au pornit 4 dosare.

Totodată, o delegație a fost expediată în adresa ARBI. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 362 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 23 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 8 rapoarte de expertiză și 5 avize. În prezent, se lucrează pe 35 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 7 analize operaționale, alte 63 de studii sunt în procedură. Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 151 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 6 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 38 de apeluri. O persoană, arestată în dosarul CNA, se află în penitenciar.

Total
0
Shares
Total
0
Share