Alte știri

Armata intervine din nou în sprijinul autorităților la prevenirea COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Armata Națională va fi mobilizată din nou pentru acordarea sprijinului necesar autorităților statului în gestionarea crizei legate de pandemia COVID-19.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Un decret în acest sens a fost semnat de Președintele Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forțelor Armate, Igor Dodon, la 13 iunie curent, în legătură cu situația epidemiologică din țară cauzată de evoluția infecției cu noul coronavirus.

Astfel, potrivit documentului, militarii vor fi implicați în acțiunile de supraveghere a respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și control a răspândirii infecției cu COVID-19, în corespundere cu hotărârile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Ministrul Apărării Alexandru Pînzari a menționat că în acest scop, militarii sunt pregătiți să se implice la acțiuni de patrulare și supraveghere, așa cum au făcut-o anterior, alături de polițiști și carabinieri. „De această dată, vom mobiliza echipe de militari prin contract, fără unități de tehnică, care vor patrula pe jos spațiile publice din capitală – parcuri, terenuri de agrement și alte zone aglomerate – pentru a monitoriza conformarea populației la măsurile impuse de autorități, inclusiv purtarea măștilor și respectarea distanței sociale”, a spus Alexandru Pînzari.

De menționat că anterior, pe perioada stării de urgență în legătură cu situația epidemiologică, care s-a încheiat pe 15 mai curent, Armata Națională a fost alături de colegii de la Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în prevenirea răspândirii COVID-19, fiind implicați la patrulări pedestre și pe mașini, aflarea la posturi fixe în localitățile declarate în carantină, transportarea lucrătorilor medicali la serviciu și spre casă, amenajarea Centrului de Triere COVID-19 de la Moldexpo, precum și la acțiuni de dezinfectare a sediilor filialelor Poștei Moldovei din capitală.

loading...

Comments are closed.