Armata israeliană anunță că 15 teroriști au fost uciși în centrul Fâșiei Gaza

Armata israeliană a anunţat luni dimineaţă că a ucis aproximativ 15 terorişti în centrul Fâşiei Gaza în timpul luptelor desfăşurate duminică, scrie Agerpres.ro

De asemenea, în timpul operaţiunilor desfăşurate într-un cartier din oraşul Khan Younis, situat în sudul enclavei palestiniene, armata israeliană a arestat mai mulţi membri ai mişcării Hamas şi a capturat arme şi muniţii.

Războiul din Gaza a fost declanşat de un atac terorist fără precedent în istoria Israelului, comis pe 7 octombrie de comandouri ale Hamas. În acel atac au fost ucişi circa 1 200 de israelieni, aproximativ alţi 240 fiind răpiţi şi duşi în Fâşia Gaza.

Israelul a răspuns cu bombardamente masive şi o ofensivă terestră de amploare.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, controlat de Hamas, până luni dimineaţă 31 112 de palestinieni şi-au pierdut viaţa şi 72 760 au fost răniţi de la începerea războiului.

În ultimele săptămâni, operaţiunile armatei israeliene din Fâşia Gaza au fost criticate tot mai des pe plan internaţional, în contextul agravării situaţiei umanitare şi al creşterii numărului victimelor civile în enclava palestiniană.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share