Actualitate

Armele deținute ilegal pot fi motiv de pedeapsă. Cum se obține un permis special de port-armă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Orice tip de armă, dacă nu este mânuită corect, reprezintă un pericol imens. Din acest motiv, eliberarea acestora este permisă numai pe bază de autorizație, printr-un permis special de port-armă.

Atenție! Acest permis nu dă dreptul celui ce-l are, să poarte arma la întruniri publice, în localul instituţii publice, sau în orice adunare.

În atenția posesorilor de armă:

În cazul plecării peste hotarele ţării, armele se predau pentru păstrare temporară la organul de poliţie sau la un armurier autorizat.

Armele deţinute la domiciliu trebuie să fie păstrate în safeuri metalice, să excludă accesul persoanelor străine. Se interzice de a transmite cheile de la safeul cu armă altor persoane, inclusiv, membrilor de familie. Armele se păstrează în stare descărcată, separate de muniţii.

Pentru a evita eventuale incidente, în scopul asigurării securității publice, Poliția Capitalei solicită celor care dețin arme și muniții ILEGAL, să le predea benevol la poliție.

Comerţul cu arme de foc de orice tip, se efectuează NUMAI prin magazinele specializate, pe bază de licenţă eliberată de Camera de Licenţiere.

Despre cazurile de aplicare și folosire a armelor, apelați IMEDIAT la numărul unic de urgență 112.

loading...

Comments are closed.