Alte știri

Artă urbană SPECTACULOASĂ: „Mona Lisa“ din cuburi Rubik. La ce preț este estimată lucrarea

Pinterest LinkedIn Tumblr

O lucrare de artă urbană, „Mona Lisa” creată din 330 de cuburi Rubik, estimată la 150.000 de euro, va fi scoasă la licitație la casa Artcurial din Paris, pe 23 februarie, scrie presa străină.

Lucrarea, realizată în 2005 de artistul urban francez Invader, este scoasă la vânzare într-o licitație de artă modernă.

Aproape nu ai nevoie să vezi detaliile. Știi că e «Mona Lisa» pur și simplu din poziție, compoziție, ceea este este magic, a spus Arnaud Oliveux, șeful departamentului de artă urbană al casei Artcurial.

Licitația coincide cu o expoziție dedicată lui Leonardo da Vinci de Muzeul Luvru, „casa” tabloului original. Evenimentul, vernisat pe 24 octombrie și care se va încheia pe 24 februarie, marchează împlinirea a 500 de ani de la decesul lui Leonardo da Vinci, pe 2 mai 1519, la vârsta de 67 de ani.

Tabloul original al lui Da Vinci, la care artistul a început să lucreze în 1503, se află în posesia Muzeului Luvru din Paris de peste 200 de ani.

Se crede că „Mona Lisa” este portretul Lisei Gherardini, soția unui comerciant de mătăsuri florentin, Francesco Giocondo.

Invader a devenit celebru prin lucrări de tip mozaic din plăci ceramice pe care le-a realizat pe clădiri din întreaga lume. Lucrările sale au ca temă jocurile video și personaje de benzi desenate.

Citește și: VIDEO // Tehnologia Tesla, făcută de râs: cum a fost păcălită funcția Autopilot

loading...

Comments are closed.