Alte știri

ASD, în vizită de monitorizare a lucrărilor de reabilitare a 85,5 km din drumul național M3 Chișinău-Giurgiulești

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei vizite în teritoriu, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au monitorizat lucrările de reabilitare a 85,5 km ai drumului național M3 Chișinău-Giurgiulești.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În prezent, antreprenorul LLC Automagistral Pivden efectuează lucrări de așternere a stratului de uzură, construcție a trotuarelor, consolidare a taluzurilor și protecție a fundațiilor podului, construcție a podețelor, amenajare a acceselor către proprietăți și lucrări de iluminare stradală.

Proiectul de reabilitare a drumului național, care duce la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești, este divizat în 2 secțiuni și înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de peste 73% pe primul lot și peste 30% pe al doilea.

Prima secțiune are o lungime de 54,4 km și traversează ieșirea din municipiul Comrat, satele Chirsova, Congaz și Svetlîi din UTA Găgăuzia, Balabanu, Aluatu și Chirilovca din raionul Taraclia. Secțiunea a doua prevede construcția a 31,1 km de drum nou, ce trece prin localitățile Ciumai din raionul Taraclia, Burlăceni din raionul Cahul și orașul Vulcănești din UTA Găgăuzia.

Proiectul, cu o valoare de peste 29 milioane de euro, este realizat din împrumutul acordat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare și va fi finalizat integral în luna ianuarie a anului 2022.

loading...

Comments are closed.