Politic

”Asistăm la o cârdășie între politic, media pro-PAS și instituțiile de drept, exact așa au lucrat și în perioada lui Plahotniuc”, afirmă Posturusu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul Secretar general adjunct în cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Posturusu, vorbește despre o schemă pusă la cale de autorități, cu implicarea instituțiilor de drept și presa afiliată PAS, care are ca scop final manipularea opiniei publice, distorsionarea unor fapte și evenimente și mutarea accentelor de pe problemele reale ale societății pe unele inventate.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Posturusu atrage atenția că, într-o așa-numită investigație publicată de TV8 în care este vizat, angajații au trucat informația despre venitul său, astfel inducând în eroare opinia publică. Fostul funcționar public susține că figurant în acest proces de manipulare este și deputatul PAS, Dumitru Alaiba, cate încercarea astfel să distragă atenția cetățenilor de la actualele majorări de tarife și prețuri.

”Imediat ce a apărut pseudo-investigația unui post de televiziune afiliat puterii, a reacționat imediat deputatul (deosebit) al majorității parlamentare Dumitru Alaiba, care, pe timpul lui Filat, ne convingea că “La BEM totul va fi bine”. El a scris “rapid” o plângere către Procuratura Generală cu solicitarea “să fie trași la răspundere” cei vizați în pretinsa investigație, în care a figurat și numele meu și unde au evitat să publice datele complete din toate declarațiile de avere, pentru că “le strica investigația”.

Am fost informat de surse din instituțiile de drept că se fac deja presiuni pentru a porni o cauză penală și de a organiza noi “show-uri cu mascații, pentru că, vorba aceluiași Dumitru Alaiba, “așa ceva se cere în societate”. Mi-au explicat și cum funcționează această cârdășie între politic, media pro-PAS și instituțiile de drept.

Anumite informații, adunate neoficial de diferite instituții ale statului (SIS, Procuratură, MAI, etc.) se transmit unor politicieni din PAS, aceștia analizează informațiile și, în funcție de interesul lor, oferă aceste date anumitor surse media.

Acestea la rândul lor, cică “realizează investigații” (de fapt, doar încearcă să obțină reacții), trunchiază informația (așa cum a fost în cazul meu, când au evitat să analizeze și să prezinte datele din toate declarațiile disponibile pe pagina ani.md, unde erau indicate veniturile din perioada când am activat în sectorul privat), “lansează concluzii” și, în felul acesta, pregătesc opinia publică (“justiție televizată”) pentru alte acțiuni.

După apariția acestor “investigații”, politicienii se adresează cu “cereri” la Procuratură, apoi intervin procurorii cu mascații, ca să aibă ce arăta presa, iar cetățenii să aibă ce discuta. Exact așa au lucrat și în perioada lui Plahotniuc, ne mai spun oamenii din sistem, care s-au săturat să execute indicații politice ilegale pentru care tot ei vor fi penalizați într-un final”, scrie Posturusu pe pagina sa de socializare.

În opinia autorului, astfel se lucrează la identificarea evenimentelor care, pe de o parte, vor acoperi nemulțumirile din societate, iar, pe de alta, vor crește gradul de frică, sperând că astfel se vor evita acțiuni de rezistență față de inacțiuni, abuzuri și fărădelegi.

Posturusu este și avocatul lui Igor Dodon, președintele de onoare al PSRM.

loading...

Comments are closed.