Social

Asistenții sociali și voluntarii vin zilnic în ajutorul persoanelor care necesită susținere în perioada de criză

Pinterest LinkedIn Tumblr

Asistenții sociali din cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate, inclusiv Serviciul îngrijire socială la domiciliu, Serviciul asistență personală și Serviciul social echipa mobilă vin zilnic în susținerea locuitorilor municipiului Chișinău care necesită ajutor în această perioadă de criză, relatează Telegraph.md

Despre acest lucru a comunicat primarul capitalei, Ion Ceban.

Astfel, zilnic sunt monitorizați 2496 de beneficiari ai serviciilor sociale, 5000 de vizite au fost efectuate la domiciliul persoanelor care au nevoie de ajutor, peste 15 000 de persoane vârstnice au fost contactate pentru a li se spune să rămână la domiciliu și să apeleze după ajutor la linia verde a asistenței sociale.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, beneficiarii au primit 318 pachete cu produse alimentare donate de agenții economici.

Alte 1229 de pachete cu produse sunt distribuite în această perioadă  beneficiarilor serviciului cantina socială, acțiune asigurată de voluntarii Mișcării Civice „Orașul fără maxitaxi”.

Totodată, reprezentanții Platformei municipale de voluntariat au recepționat de la persoanele vârstnice, cele cu dizabilități și cu necesități speciale, 256 de apeluri telefonice, dintre care 126 cazuri au fost soluționate imediat.

Astfel, pentru 100 de persoane s-a asigurat procurarea de alimente de la magazin, pentru alte 26 cazuri, au fost ridicate rețete sau certificate de la medic, precum și achiziționate medicamente.

„Mulțumesc tuturor celor care se dedică, se implică și contribuie cu suport pentru a depăși împreună perioada de criză.” este mesajul de recunoștință al primarului capitalei.

Citește și: Angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au donat salariul pentru o zi pentru combaterea epidemiei de COVID-19

loading...

Comments are closed.