Asistentul lui Veaceslav Platon a fost arestat la Kiev

veaceslav platon, laundromatul rusesc, furtul miliardului, miliardul inapoi, asistenta lui platon, platon adjunct

Alexandru Balica, unul dintre partenerii lui Veaceslav Platon, supranumit raiderul nr.1 în CSI, a fost arestat la Kiev. Individul a fugit din Moldova în 2014, atunci când era cercetat de autorităţile noastre pentru mai multe infracţiuni grave, printre care şi implicare în fraudele din sistemul bancar.

După ce a părăsit ţara, Balica a fost dat în căutare de Republica Moldova, iar un an mai târziu şi de Interpol. Autorităţile din Ucraina susţin că acesta ar fi comis ilegalităţi şi în ţara lor. Individul va fi extrădat autorităţilor de la Chişinău, transmite Publika.

Alexandru Balica era unul dintre principalii asistenţi ai lui Veaceslav Platon, iar în calitate de avocat era responsabil de activitatea juriştilor şi administratorilor proceselor de insolvabilitate. În 2009, Balica a încercat să ajungă şi deputat în Parlament. El a candidat pe listele Mişcării Social-Politice „Acţiunea Europeană”.

Raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare de prima instanţă în două dosare: unul pentru frauda de la Banca de Economii, iar celălalt pentru tentativă de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi dare de mită. Recent, portalul zeppelin.md a scris că Veaceslav Platon este arhitectul Laundromatului și Miliardomatului.

Total
0
Shares
Total
0
Share