Asociația ”Forța Fermierilor” amenință cu noi proteste: ”Ministerul Finanțelor și-a bătut joc de agricultori”

 

Ministerul Finanțelor a respins propunerea de modificare a legii privind Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli, ceea ce a stârnit indignarea și frustrarea agricultorilor din întreaga țară, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Asociației Forței Fermierilor, informează telegraph.md

O propunere, care viza extinderea beneficiarilor și majorarea sumelor rambursate în cadrul programului, a fost inițiată de președintele comisiei parlamentare pentru agricultură, Alexandru Trubca, în urma discuțiilor cu Asociația Forța Fermierilor.

Agricultorii au fost profund afectați de crizele multiple și decapitalizarea din sectorul agrar, iar rambursarea TVA a fost singura formă de ajutor financiar din partea statului. Cu toate acestea, rambursarea a fost acordată cu întârziere și cu numeroase deficiențe, iar modificările propuse de Trubca ar fi corectat aceste probleme.

Recent, într-o întâlnire cu prim-ministrul, agricultorii au primit promisiuni că problema va fi rezolvată, iar modificările vor fi avizate pozitiv de Guvern și votate în Parlament. Cu toate acestea, în cadrul ședinței cabinetului de miniștri de astăzi, Ministerul Finanțelor a prezentat un aviz care respinge cele mai importante prevederi ale proiectului de lege, blocând astfel aprobarea inițiativei.

”Mii de agricultori au așteptat aceste modificări din ianuarie 2023. Asociația Forța Fermierilor nu are explicații pentru poziția ministerului finanțelor, mai ales în contextul ultimelor angajamente din partea guvernului. Cu mare regret constatăm că pentru producătorii agricoli a apărut un motiv suplimentar pentru proteste masive”, se arată în comunicatul AFF.

Total
0
Shares
Total
0
Share