Asociația Judecătorilor din Republica Moldova aduce omagiu judecătorului Anatol Popovici, căzut în războiul din ’92

 

Astăzi, Asociația Judecătorilor din Republica Moldova a adus un omagiu deosebit judecătorului Anatol Popovici, o personalitate excepțională care și-a pierdut viața în tragicul Război de pe Nistru. Cu prilejul comemorării a 31 de ani de la semnarea Acordului de încetare a focului în această confruntare devastatoare, asociația a marcat sacrificiul și devotamentul de neclintit al judecătorului care și-a dedicat viața justiției și apărării integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Judecătorul Anatol Popovici a activat cu demnitate și pasiune în cadrul Judecătoriei Ciocana în perioada 1990-1992, când Războiul de pe Nistru a zguduit țara și a adus pierderi dureroase de vieți omenești. Printre cei care și-au sacrificat viața pentru cauza comună și pentru binele țării se numără și acest erou al justiției.

La data de 16 martie 2023, judecătorul Anatol Popovici ar fi împlinit frumoasa vârstă de 61 de ani, dar destinul a decis altfel, răpindu-ne un lider curajos și dedicat. Asociația Judecătorilor din Republica Moldova a evidențiat astăzi modul în care judecătorul Anatol Popovici a adus o contribuție remarcabilă în sistemul judiciar al țării și a subliniat importanța păstrării vie a amintirii sale și a tuturor celor căzuți în Războiul din 1992.

Asociația Judecătorilor a subliniat importanța menținerii vie a memoriei celor căzuți și a promis să continue susținerea și aprecierea eroilor neuitați. Cu toții au fost îndemnați să citească pliantul atașat, care dezvăluie mai multe detalii despre personalitatea și contribuția impresionantă a judecătorului Anatol Popovici, un simbol al devotamentului pentru justiție și țară.

Total
0
Shares
Total
0
Share