Astăzi, 7 august 2023, începe perioada electorală pentru alegerile locale generale

 

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că astăzi, 7 august 2023, începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Potrivit Codului electoral, perioadă electorală durează până în ziua în care rezultatele alegerilor sunt confirmate de către organele competente, dar nu poate fi mai mare de 120 de zile. În această perioadă vor fi ajustate și aprobate actele normative subsecvente legii electorale, constituite organele electorale ierarhic inferioare, asigurate mijloacele necesare pentru desfășurarea scrutinului, organizate instruiri pentru funcționarii electorali și activități de informare pentru alegători și alți subiecți electorali, desemnați și înregistrați candidații la funcțiile elective, generate listele electorale și pregătite buletinele de vot, precum și alte materiale electorale.

Amintim că CEC a aprobat Hotărârea cu privire la stabilirea datei alegerilor locale generale la 4 iulie curent, iar aceasta intră în vigoare astăzi. De asemenea, CEC a aprobat, săptămâna trecută Programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale, care va fi remis, pentru informare și realizare în limita competenței, autorităților publice locale și centrale, partidelor politice reprezentate în Parlament, precum și organelor electorale, după constituirea acestora.

Campania electorală pentru alegerile locale generale va începe la 6 octombrie 2023.

Mai multe informații privind organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale puteți găsi pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica „Alegeri locale generale 2023”.

Total
0
Shares
Total
0
Share