Alte știri

Astăzi a fost lansată campania anticorupție ”Denunță! Atitudinea ta contează!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Denunță! Atitudinea ta contează!”, sunt mesajele unei ample campaniei anticorupţie, lansată astăzi, 11 decembrie, de Inspectoratul General al Poliției (IGP) în parteneriat cu Centrul Naţional Anticorupţie (CNA).

Scopul acțiunii constă în informarea cetăţenilor și a angajaților poliției, în ceea ce ține de importanța denunțării actelor de corupție şi a influențelor necorespunzătoare.

Campania se va desfășura timp de un an și va include organizarea diferitelor activități cu caracter informativ în întreaga ţară, oferind cetățenilor informații accesibile privind procedurile şi mecanismele existente de prevenire şi raportare a cazurilor de corupție.

„Nu voi tolera nici pentru o clipă corupția printre oamenii cu epoleți, persoanele cu funcții de răspundere, precum şi printre cetăţenii de rând. Îndemn întreaga societate să spună „Nu corupției!” şi să denunțe orice caz de mituire.

Stimați polițiști, vă îndemn, să nu tolerați niciun act de corupție, indiferent despre cine este vorba, colegul, superiorul sau cineva apropiat Doar prin efort comun şi toleranță zero faţă de orice act de corupție vom reuși să combatem acest flagel în societatea noastră”, a declarat la evenimentul de lansare a campaniei, şeful IGP, Sergiu Paiu.

Fortificarea capacităților în vederea diminuării fenomenului corupțional constituie o prioritate, astfel, o cooperare între cele două instituții va contribui la atingerea unor rezultate scontate.

„Este important ca toți să fie informați cu privire la riscurile şi consecințele faptelor de corupție, rigorile integrității, importanța adoptării unui comportament integru, condamnării corupției, precum şi mecanismele de denunțare a acesteia”, a menționat șeful Direcției educație anticorupție a CNA, Ion Pruteanu.

Cetățenilor li se reamintește că există o cale de comunicare eficientă, unde pot fi sesizate faptele de corupţie prin Linia Națională Anticoruptie la numărul de telefon 080055555 și Linia Anticorupție a Inspectoratului General al Poliției-068999902.

Citește și: A fost lansată campania națională de comunicare pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19 “Fii în siguranță!”

loading...

Comments are closed.