Social

Astăzi celebrăm Ziua Armatei Naționale: felicitări tuturor militarilor din Republica Moldova!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zi cu roșu în calendar – astăzi, 3 septembrie, militarii R. Moldova celebrează ziua Armatei Naţionale. Cu această ocazie, în weekend la Ministerul Apărării a fost deschisă o expoziție de tehnică militară.

„Ziua Armatei este ziua întregii ţări, pentru că Armata Naţională, de-a lungul celor 28 de ani de existenţă, a demonstrat că este în serviciul poporului, cetăţenilor Republicii Moldova şi în toată această perioadă a fost un prilej de mândrie pentru noi toţi.

În aceste condiţii, am ales să deschidem porţile tuturor unităţilor militare, inclusiv ale Ministerului Apărării, pentru a vă arăta dumneavoastră, prietenilor noştri, tot ce avem noi mai bun – oameni pregătiţi, profesionişti în adevăratul sens al cuvântului, expoziţii de echipament şi tehnică militară, jocuri şi concursuri care cu siguranţă v-au plăcut”, a spus Ministrul Apărării.

Armata Națională a Republicii Moldova a fost creată la 3 septembrie 1991. Decretul a fost semnat de primul președinte al statului independent, Mircea Snegur.

loading...

Comments are closed.