Astăzi este ultima zi de înscriere în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie

InnoVoter, primul laborator de creație în domeniul electoral din Republica Moldova, iurie cecan, alina rusu, cec, comisia electorala centrala 

Astăzi este ultima zi în care doritorii de a ocupa fotoliu de deputat pot depune cereri de înregistrare în cursa electorală. Tot azi expiră termenul pentru înregistrarea participanţilor la referendumul consultativ, care va avea loc în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare.

Programul de activitate al autorităţilor electorale se va realiza până la ora 17:00. Autorităţile electorale fie că vorbim de Comisia Electorală Centrală sau consiliul electoral de circumscripţie vom primi cereri de înregistrare în cursă electorală.”, scrie Publika.md

Până acum, şapte formaţiuni politice s-au înregistrat în calitate de concurenţi electorali pe circumscripţia naţională. Este vorba despre PDM, PSRM, PCRM, blocul binomului PAS-PPDA, Partidul “ŞOR”, “Mișcarea Populară Antimafie” şi formaţiunea “Partidul Nostru”.

Alte şase partide au depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru a fi înregistrate în cursă. Vorbim despre Partidul Regiunilor, Partidul Politic “Democrația Acasă”, Partidul Național Liberal, Partidul “Voința Poporului”, formaţiunea Mişcarea “Speranţa-Nadejda” şi Partidul Politic “Patria”.

Reprezentanţii Partidului Liberal au anunţat că vor depune astăzi actele la CEC. Toate formaţiunile politice înregistrate de CEC vor intra în campania electorală din 25 ianuarie. Totodată, peste 280 de persoane s-au arătat interesate de a candida în circumscripţii unominale. Dintre acestea, 212 au fost deja înregistrate în competiţie.

Cât priveşte înregistrarea în campania pentru referendumul consultativ, în prezent, doar două formaţiuni concurează pentru plebiscit şi anume Partidul Democrat din Moldova şi Partidul Comuniştilor.

Alegerile parlamentare şi referendumul consultativ vor avea loc în 24 februarie.

Total
0
Shares
Total
0
Share