Alte știri

Astăzi partidul condus de Andrei Năstase decide dacă face alianță cu PSRM, sau nu!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În scurt timp vom afla decizia luată de Platforma DA – merg pe strategia politică a PAS de a facea alianță cu PSRM, sau procedează în alt mod?

Ieri seara, partidul condus de Maia Sandu a luat decizia de a o susține pe candidata socialiștilor, Zinaida Grecianîi, la funcția de Președinte a Parlamentului. Decizia a fost luată unilateral de PAS, fără coordonarea cu Platforma DA! La scurt timp, partidul condus de Andrei Năstase a anunțat că pe 6 iunie se convocă într-o ședință extraordinară în care vor lua cea mai bună decizie pentru ei.

Remarcăm că după anunțarea poziției PAS, Partidul Socialiștilor a saluat hotărârea luată de partidul condus de Maia Sandu. Astfel, în premieră pentru Republica Moldova, suntem în pragul formării unei guvernări dintre un partid așa-zis pro-european și un partid pro-rus. (Vedeți mai jos cum s-au succedat evenimentele de ieri)

Amintim că decizia luată de PAS privind intrarea într-o alianță cu PSRM vine în totală contradicție cu documentul semnat de Maia Sandu înainte de alegerile din 24 februarie. Atunci fosta membră PLDM a semnat că în nici un caz nu va face alianță cu socialiștii lui Dodon – vedeți aici documentul oficial.

Documentul semnat de PAS și DA care a fost încălcat de Maia Sandu

maia sandu zinaida grecianii, psrm pas

loading...

Comments are closed.