Astăzi se împlinesc 16 ani de la trecerea în neființă a lui Nicolae Sulac!

nicolae sulac, doina sulac vorbeste moldova fiul lui sulac

Astăzi se împlinesc 16 ani de când a trecut în nefiinţă marele artist al poporului, Nicolae Sulac. Deşi a strâns săli pline şi a fost aplaudat în picioare, tot mai puţină lume vine an de an la mormântul lui. Astăzi la cimitirul central se vor aduna câţiva artişti care i-au fost prieteni.

Dintre cei care îl pomenesc pe rapsod se număra Igor Cuciuc, Ion Suruceanu, Nicolae Ciubotaru, Nicolae Glib, jumătate din orchestra „Lăutarii”, Mihai Ştefăneţ şi alţii. Nicolae Glib îşi aminteşte cu multă căldură de artistul Sulac: „L-am cunoscut din copilărie şi am crescut pe cântecele lui. Eu îl cred primul care a cântat în adevărata manieră populară, cel care a produs o explozie în folclor. Întotdeauna îl pomenesc şi-l voi pomeni de bine”, a spus interpretul care a colaborat cu Nicolae Sulac din ’85 până la moartea acestuia.
 
Şi naistul Vasile Iovu are doar cuvinte bune pentru regretatul interpret: “Am avut o prietenie frumoasă şi o apreciere înaltă reciprocă. Îmi pare foarte rău că nu mai este printre noi, iar atunci când era în viaţă adesea nu găseam timp pentru a mă întâlni cu el, iar astăzi regret asta. Toată lumea muzicală a pierdut foarte mult cu moartea lui Nicolae Sulac”, a menţionat maestrul Iovu.
 
Interpretul Nicolae Sulac s-a născut pe 9 septembrie 1936 în satul Sadâc din raionul Cantemir şi s-a stins din viaţă pe 8 aprilie 2003 în urma unui atac cerebral. Amintim că în cinstea sa a fost denumit Palatul Național din Chișinău. 
Total
0
Shares
Total
0
Share