Astăzi se împlinesc 4 ani de la semnarea Acordului de asociere a Moldovei cu Uniunea Europeană

4 ani de la semnarea Acordului de asociere a Moldovei cu UE, uniunea europeana, integrarea in UE, pdm pavel filip 

Astăzi se împlinesc 4 ani de la semnarea Acordului de asociere a Moldovei cu Uniunea Europeană. Acest document important a fost semnat de către Guvernul de la Chișinău, în persoana premierului Iurie Leancă, pe 27 iunie 2014.

Iată ce spunea Iurie Leancă cu 4 în urmă, la Bruxelles: “Ziua de azi este istorică! Atunci când, la 29 noiembrie 2013, parafam la Vilnius Acordul de Asociere, vă spuneam că am asigurat drumul nostru spre Uniunea Europeană! Astăzi, vă promit că vom merge până la capăt pe acest drum şi că vom reveni acasă, în Europa!”

Acordul de Asociere Republica Moldov – Uniunea Europeană este un tratat internațional între Republica Moldova pe de-o parte și Uniunea Europeană pe de alta, care prevede cooperare în domenii precum comerțul, politica de securitate și cultură, care contribuie la construirea unei integrări mai profunde atât din punct de vedere politic cît și economic între RM și UE.

Acordul include, de asemenea, un Acord de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, ceea ce reduce barierele în calea comerțului între UE și RM, contribuind astfel la creșterea economiei. 

La ședința plenară a Parlamentului European din 2014 au votat în favoarea ratificării acestui document – 535 deputați, contra – 94 deputați, s-au abținut – 44 deputați.

parlamentul european, parlamentul moldovei, andrian candu, pdm

Total
0
Shares
Total
0
Share