Atac terorist împiedicat în Germania de către forțele antitero

Forțele germane antitero au arestat un bărbat care plănuia un atentat terorist. Individul intenţiona să comită un atac împotriva musulmanilor inspirat din cel produs în Christchurch (Noua Zeelandă).

Suspectul, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat sâmbătă, după ce a fost reţinut la Hildesheim (Saxonia Inferioară). La domiciliul său au fost descoperite arme care “este posibil să fi fost achiziţionate pentru a-şi pune în practică planul de atac”, a menţionat luni Oficiul central de luptă împotriva terorismului, informează AFP, preluată de Agerpres.

În timpul unei conversaţii online, bărbatul a anunţat că pregăteşte un atac împotriva musulmanilor, inspirat de cel comis în martie 2019 la Christchurch, în urma căruia 51 de oameni au fost ucişi la două moschei. “Intenţiona să acţioneze în acelaşi mod”, potrivit Oficiului.

Anchetatorii au mai descoperit în echipamentele sale electronice “fişiere cu conţinut de extremă dreapta”.

Terorismul de extremă dreapta este considerat de autorităţile germane drept ameninţarea numărul unu la adresa securităţii ţării, mai multe atacuri de acest tip având loc în ultimele luni.

Citește și: Doi români au fost la un pas să evadeze dintr-o închisoare din Italia

Total
0
Shares
Total
0
Share