Externe

Atac terorist în Olanda! Un cetățean turc dat în căutare după împușcarea a mai multor oameni în orașul Utrecht

Pinterest LinkedIn Tumblr

Atac armat în oraşul olandez Utrecht. Un bărbat a deschis focul într-un tramvai și a rănit mai multe persoane. Poliţia a anunţat că ar putea fi vorba de un act terorist.

Atacul a avut loc în jurul orei 11:00, ora Olandei. Bărbatul s-a urcat în tramvai, a deschis din senin focul, după care a fugit la bordul unei maşini, care e căutată de poliţie în aceste momente. Unităţile antitero au descins la faţa locului, iar la căutari participă şi elicoptere ale poliţiei, scrie digi24.ro

Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la maximum, niciun tramvai nu mai circulă, iar toate moscheile din oraş au fost evacuate, ca măsură de precauţie. Accesul în gara din Utrecht a fost intrezis, în timp ce paza a fost întărită pe toate aeroporturile din Olanda. Asta în timp ce premierul Mark Rutte şi-a anulat evenimentele programate pentru astăzi şi a convocat o şedinţă de urgenţă a guvernului.

Situaţia este în continuare neclară, fiindcă există martori care spun că ar exista de fapt mai mulţi atacatori. Informaţie nu a fost confirmată, însă, de forţele de poliţie.

Primarul orașului Utrecht a confirmat pentru BBC că numărul morților a crescut la trei. Inițial, presa olandeză vorbea despre un mort și mai mulți răniți. Poliția este pe urmele unui bărbat de origine turcă, principalul suspect în acest caz.

Acesta a mai spus, în cadrul unei conferințe de presă, că pe lângă cei trei morți, sunt și nouă răniți în acest atac armat. Autoritățile olandeze au spus că atacul pare unul de tip terorist și îl tratează ca atare.

Polițiștii caută un bărbat de 37 de ani, de origine turcă – Gokmen Tanis. Poza acestuia a fost dată publicității și oamenii sunt sfătuiți să nu îl abordeze.

Școlile au fost închise și trupele antitero au fost mobilizate pe străzi, în căutarea suspectului.

Coordonatorul olandez al operațiunilor antitero, Pieter-Jaap Aalbersberg, a spus că au fost împușcături „în mai multe locații” însă nu a oferit și informații suplimentare.

loading...

Comments are closed.