Atacatorul de la Aeroport, va fi înmormântat în Tadjikistan. Rudele acestuia au cerut repatrierea

 

Rustam Așurov, atacatorul care a ucis doi oameni la Aeroportul Chișinău, va fi înmormântat în Tadjikistan. Rusele acestuia au cerut repatrierea corpului neînsuflețit. Informația a fost confirmată pentru Newsmaker.md de către reprezentanții Ambasadei Tgadjikistanului la Kiev.

Reprezentantul instituției a declarat că rudele lui Așurov intenționează să repatrieze corpul neînsuflețit. Potrivit sursei citate, rudele acestuia urmează să ajungă la Chișinău, pe cale aeriană, în viitorul apropiat, posibil astăzi.

Amintim că un cetățean al Tadjikistanului, cercetat penal pentru răpire în țara de baștină, a deschis focul pe Aeroportul Internațional Chișinău, în seara de 30 iunie, după ce i-a fost refuzată intrarea în Moldova. La scurt timp, agresorul, pe nume Rustam Așurov, a fost capturat de brigada de poliție cu destinație specială Fulger, acesta fiind grav rănit. În urma atacului, polițistul de frontieră Serghei Muntean și angajatul din securitatea aeroportuară, Igor Ciofu, au fost omorâți. Grav rănit în urma schimbului de focuri de la Aeroport, atacatorul acuzat de dublu omor, Rustam Așurov, s-a stins pe patul de spital pe 3 iulie.

La 3 zile de la tragicul incident, Procuratura Generală a anunțat inițierea unui proces penal în scopul verificării neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoanele implicate în asigurarea securității persoanelor aflate la Aeroportul Internațional Chișinău. În ceea ce privește dosarul penal de bază, acesta este gestionat de Procuratura municipiului Chișinău.

Polițistul de frontieră Serghei Muntean a fost petrecut pe ultimul drum pe data de 4 iulie, în timp ce ce-a de-a doua victimă, Igor Ciofu, tatăl a trei copii, a fost înmormântat pe data de 3 iulie. Ambele victime ale atacului armat de Aeroport au fost petrecute pe ultimul drum cu onoruri militare. La ceremoniile funerare au participat, inclusiv, primele persoane în stat, între care președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean.

De menționat că 4 iulie a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria lui Serghei Muntean și Igor Ciofu. Președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care a conferit post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu și lui Serghei Muntean, iar prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că Guvernul Republicii Moldova va oferi câte un ajutor material, în valoare de 1 000 000 de lei, pentru familiile victimelor atacului de la Aeroport.

Total
0
Shares
Total
0
Share