Atacatorul de la Viena a încercat să cumpere muniție din Slovacia. Poliția austriacă fusese alertată încă din luna iulie

Atacatorul care a ucis patru oameni în centrul Vienei a fost prins în luna iulie în timp ce încerca să cumpere muniție din Slovacia. Autoritățile austriece au fost anunțate încă de atunci de poliția slovacă de intențiile bărbatului, deoarece nu avea un permis de port armă. 

Poliția din Slovacia a dezvăluit că bărbatul de 20 de ani, de origine albaneză, care a deschis focul luni seara, la Viena, a încercat să cumpere muniție acolo în vară și că autoritățile austriece au fost anunțate de acest fapt.

Potrivit presei germane, citată de BBC, tânărul de 20 de ani, care a fost împușcat de polițiști, a călătorit în Slovacia în iulie pentru a cumpăra muniție pentru o pușcă de asalt Kalashnikov AK-47, dar s-a întors cu mâinile goale.

Rapoartele autorităților slovace arată că intenția atacatorului de a achiziționa gloanțe a eșuat, deoarece nu avea permis de armă. Poliția slovacă a confirmat că a transmis mesajul imediat colegilor lor austrieci.

Atacul din Viena s-a soldat cu cinci morți și peste 20 de răniți

Patru oameni au fost împușcați mortal și alte 23 de răniți, după ce bărbatul a deschis focul, luni seara, în centrul Vienei. Atacul a fost revendicat de gruparea ISIS.

Atacatorul s-a născut chiar la Viena și avea dublă naţionalitate, austriacă şi nord-macedoneană, scrie Agerpres. Într-un interviu acordat televiziunii Klan Macedonia în limba albaneză, un bărbat identificat ca fiind bunicul lui Fejzulai a spus că nepotul său l-a vizitat în fiecare an.

Un cleric islamic din sat, Nuri Ganii, a declarat pentru Reuters: “Îi cunosc familia şi aici toată lumea vorbeşte bine despre familie … abia astăzi am aflat că o persoană (din acea familie) a fost implicată în terorism. Vreau să spun că terorismul nu are nicio legătură cu islamul”.

“Ştiu numai lucruri bune despre părinţii şi familia lui. S-a născut acolo şi a locuit acolo … este dintr-o familie bună. Nu ştiu cum i-a venit în minte aşa ceva”, a spus un alt sătean, Fadil Limany.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share