ATENȚIE // Astăzi este ultima zi de prezentare a declarației pe venit pentru întreprinzători

Serviciul Fiscal de Stat informează că astăzi, 25 martie, expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2023 și termenul de achitare a acestuia de către contribuabilii persoane juridice și persoane fizice care practică activitate de întreprinzător, precum și de către contribuabilii care desfășoară activitate profesională.

Instituția precizează că declarația se prezintă în mod obligatoriu, prin metode automatizate de raportare electronică, conform prevederilor stabilite de art. 187 alin.(21) lit.i) din Codul fiscal.

Persoanele juridice rezidente, cu excepţia autorităţilor publice şi instituţiilor publice, formele organizatorice rezidenţi cu statut de persoană fizică, persoanele care desfășoară activități profesionale, reprezentanța permanentă a nerezidentului în Republica Moldova, sunt obligate să prezinte declarația cu privire la impozitul pe venit indiferent de prezenţa obligaţiei privind achitarea impozitului.

Informații detaliate aferent cotelor impozitului pe venit, pot fi consultate pe pagina web a Serviciului Fiscal de Stat. Pentru informații suplimentare, persoanele pot contacta orice Direcție de deservire fiscală a SFS sau pot apela Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0-8000-1525.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share