Actual

ATENȚIE // Covid-19 nu prelungește termenul legal de ședere în UE: Ce recomandă MAEIE

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul situației epidemiologice globale, MAEIE aduce la cunoștința cetățenilor moldoveni aflați în străinătate despre acțiunile ce urmează a fi întreprinse în eventuale cazuri ale depășirii termenului de ședere peste hotare, ca urmare a aplicării măsurilor restrictive privind prevenirea răspândirii coronavirusului.

Pentru a evita dificultățile ulterioare, inclusiv aplicarea sancțiunilor administrative în urma depășirii termenilor de aflare în străinătate, MAEIE recomandă cetățenilor moldoveni să contacteze serviciile migraționale sau autoritățile publice din regiunile respective. Astfel, cetățenii se vor documenta despre procedura de extindere dreptului de ședere sau aplicării excepțiilor interne în legătură cu limitările impuse la traversarea frontierelor.

În cazul imposibilității obținerii informațiilor respective de la autorități menționate, cetățenii Republicii Moldova vor solicita suportul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale țării noastre.

Lista ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova, cu site-urile oficiale, paginile de Facebook și telefoanele de urgență

Citește și: VIDEO // Igor Dodon a participat la ședința conducătorilor Comisiilor Situații Excepționale din nordul țării

loading...

Comments are closed.