Actualitate

ATENȚIE: Cum vor funcționa ȘCOLILE din țară pe perioada Stării de Urgență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul interimar al Republicii Moldova a anunțat că procesul educațional se va desfășura la distanță în localitățile care se vor afla sub Cod Roșu, cu excepția grădinițelor. 

Decizia a fost prezentată de către premierul interimar Aureliu Ciocoi, într-un briefing de presă susţinut după şedinţa Comisiei pentru Situaţiei Excepţionale de 1 aprilie.

„Grădinițele vor continua să activeze în regim obișnuit. Este necesar ca tinerii părinți, care nu au susținere din partea rudelor, să aibă unde își lăsa copiii atât timp cât se vor afla la muncă”, a declarat Aureliu Ciocoi.

La fel, s-a decis instituirea unui regim special de circulație a persoanelor în Chișinău și Bălți. Se interzice circulația în afara locuințelor de la 23:00 până la 5:00 de la 3 aprilie 2021. Excepții sunt deplasările în interes profesional și asistență medicală care nu poate fi anulate.

Menționăm că Parlamentul a aprobat, pe 31 martie, Hotărârea privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 1 aprilie – 30 mai 2021.

Hotărârea a fost aprobată în temeiul art. 66 lit. m) din Constituţia Republicii Moldova (republicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2016, nr. 78, art. 140), cu modificările ulterioare, art. 19 din Legea nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2004, nr. 132-137, art. 696), cu modificările ulterioare.

Totodată, Hotărârea se bazează pe Raportul Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova privind necesitatea declarării stării de urgență.

loading...

Comments are closed.