Social

Atenție la drum! 7 sfaturi practice ca să nu cazi pe gheaţă în perioada iernii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Gerul ne dă de furcă și multe trotuare sunt acoperite cu un strat gros de gheață. Pericolul de a aluneca și de a suferi o entorsă sau o fractură este ridicat în această perioadă. Iată cum te poți proteja cu soluții simple și ieftine!

1. Încălţămintea potrivită. În primul rând, pentru a nu aluneca pe gheaţă este indicat să porţi încălţăminte cu talpă cauciucată, care are rizuri, de tipul bocancilor. Sub nici o formă nu te încălţa cu cizme sau cu ghete cu toc pentru că te vor dezechilibra.
 
2. Fii atent pe unde calci! De cele mai multe ori este greu să sesizezi unde sunt porţiuni îngheţate pe sub zăpadă. Pe timp de iarnă ar trebui să mergi mai încet şi să te concentrezi la fiecare pas. Nu te grăbi şi nu alerga după mijloacele de transport.
 
3. Nu-ţi ţine mâinile în buzunare, deoarece pericolul să păţeşti ceva grav este cu atât mai mare, dacă nu te poţi ajuta de mâini în momentul în care cazi. De asemenea, este indicat să porţi mănuşi, astfel nu îţi vei răni palmele.
 
4. E destul de important să te îmbraci gros, însă, atenţie, trebuie să ai şi libertate de mişcare. Dacă eşti înfofolit, nu te poţi mişca în voie, corpul e încordat, iar riscul de a aluneca este cu atât mai mare. Uită-te şi pe unde mergi! Fularul, căciula şi gluga nu trebuie să-ţi acopere toată faţa, astfel încât să nu vezi pe unde calci.
 
5. Dacă cobori sau urci nişte trepte exterioare îngheţate, ţine-te de balustradă. În cazul în care nu există aşa ceva, păşeşte cu foarte mare atenţie. Ţine-te de balustradă atunci când urci scările
 
6. Eşti nevoit să urci o suprafaţă în pantă, care arată ca un derdeluş? Alege porţiunea cu cele mai multe denivelări, pentru a-ţi sprijini piciorul de ele.
 

7. În cazul în care ai încălțări de iarnă prin care pătrunde ușor zăpada topită, freacă-le cu o lumânare albă. Pornește uscătorul de păr pe treapta inferioară de căldură și suflă de la distanță spre încălțăminte, să se topească dârele de ceară și să intre în material. Apoi aplică un strat de cremă de culoarea ghetelor. Ceara va împiedica o vreme apa rece să pătrundă prin material și să îți înghețe picioarele.

Și nu uitați celebru proverb – paza bună trece primejdia rea!

loading...

Comments are closed.