Alte știri

ATENȚIE! Moldovenii nu vor mai putea călători în statele spațiului Schengen cu test negativ la COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenii Republicii Moldova și persoanele cu reședință legală în țară vor putea efectua exclusiv călătorii esențiale în statele spațiului Schengen. Cel puțin în următoarele două săptămâni, nu va mai fi posibilă realizarea călătoriilor neesențiale în baza unui rezultatul negativ al testului PCR pentru diagnosticarea COVID-19. Totodată, statele spațiului Schengen vor putea permite călătoriile neesențiale ale cetățenilor Republicii Moldova și ale persoanelor cu reședință legală în Moldova care au trecut cursul complet de vaccinare anti-COVID-19. Precizările sunt făcute de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene ca urmare a excluderii Republicii Moldova de către Uniunea Europeană din lista țărilor terțe pentru care sunt eliminate restricțiile de călătorie, transmite IPN, informația fiind verificată din două surse oficiale.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă, la etapa planificării unei călătorii, consultarea alertelor săptămânale publicate pe pagina web a ministerului la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”, precum și verificarea politicilor companiilor de transport avia, rutier sau feroviar pentru pasageri.

Republica Moldova a fost inclusă, pe la 1 iulie 2021, de către Uniunii Europene pe lista țărilor terțe pentru care sunt eliminate restricțiile de călătorie, în contextul îmbunătățirii situației pandemice aferente COVID-19. Înrăutățirea indicatorilor epidemiologici, care are loc în ultimele săptămâni, a stat la baza excluderii Moldovei din lista respectivă. Lista este actualizată o dată la 2 săptămâni. Republica Moldova ar putea reveni pe listă atunci când situația epidemiologică iarăși se va îmbunătăți.

Lista țărilor din spațiul Schengen:

Austria
Belgia
Cehia
Danemarca
Elveția
Estonia
Finlanda
Franța
Germania
Grecia
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxemburg
Malta
Norvegia
Polonia
Portugalia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Țările de Jos
Ungaria

Informație verificată din două surse:

  1. Pagina web oficială a Consiliului UE
  2. Comunicatul de presă al Ministerului de Externe și Integrării Europene
loading...

Comments are closed.