ATENȚIE // Poliția îndeamnă conducătorii auto să-și schimbe anvelopele de iarnă

Inspectoratul General al Poliției (IGP) îndeamnă șoferii să schimbe anvelopele de iarnă și să nu aștepte lapovița, poleiul sau zăpada pentru acest prilej.

Oamenii legii menționează că vremea se poate schimba brusc, iar dacă automobilul nu este echipat corespunzător timpului, ar putea împiedica șoferul să conducă în siguranță.

„Un alt aspect este timpul pe care îl vor pierde șoferii, pentru că se vor forma cozi imense la servicile auto. Precizăm că pe timpul care îl avem la moment utilizarea anvelopelor cu crampoane este interzisă. Informăm că pe lângă înlocuirea anvelopelor, merită să pregătiți mașina pentru sezonul de iarnă cu toate cele necesare. Dacă ne pomenim cu partea carosabilă umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt îndemnați să circule atât în localități, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare”, mai precizează poliția.

Reamintim că începând cu 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor şi pe timp de zi pentru a spori vizibilitatea în trafic. Măsura este prevăzută în Regulamentul Circulației Rutiere și este valabilă anual până pe 31 martie.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share